Kuřecí maso s mandlemi

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a šikmo jí nakrájíme na 2 mm silné plátky.
  • 2
    1/8 l vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a sezamovým olejem. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme olej a asi 2 minuty na něm opékáme oloupané mandle. Vyjmeme, na pánev dáme kousky masa a smažíme za stálého míchání asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, pak je vyndáme.
  • 3
    Snížíme teplotu, do pánve dáme česnek a 10 vteřin ho opékáme. Přidáme fazolky, mrkev, zbylý vývar, zakryjeme a dusíme 5 minut, aby zelenina zůstala křehká.
  • 4
    Přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, až se omáčka spojí, přidáme maso a mandle. Krátce vše prohřejeme. Přendáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít čínské vaječné nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.