Kuřecí maso s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 4lžičkySolamyl
- 30gramůMandle
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a šikmo jí nakrájíme na 2 mm silné plátky.
- 21/8 l vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a sezamovým olejem. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme olej a asi 2 minuty na něm opékáme oloupané mandle. Vyjmeme, na pánev dáme kousky masa a smažíme za stálého míchání asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, pak je vyndáme.
- 3Snížíme teplotu, do pánve dáme česnek a 10 vteřin ho opékáme. Přidáme fazolky, mrkev, zbylý vývar, zakryjeme a dusíme 5 minut, aby zelenina zůstala křehká.
- 4Přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, až se omáčka spojí, přidáme maso a mandle. Krátce vše prohřejeme. Přendáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít čínské vaječné nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.