Kuřecí maso s pomerančovou šťávou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
464 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve.
  • 2
    Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka.
  • 3
    Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso.
  • 4
    Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme.
  • 5
    Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit.
  • 6
    Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké.
  • 7
    Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.