Kuřecí maso se špenátovou zálivkou
60 min.
Ingredience
- Maso
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžičkaKoření grilovací
- 1lžíceOlej stolní
- Špenátová omáčka
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1lžíceOlej stolní
- 250gramůŠpenát mražený
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePolévkové koření
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
654 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa jemně naklepeme, pokrájíme na medailonkové kousky a maso ochutíme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na větší kousky a orestujeme je na oleji. Cibuli se slaninou vybereme z pánve a na tuku ze smažení osmažíme kousky masa. Servírujeme teplé tak, že kuřecí medailonky zalijeme teplou špenátovou omáčkou a posypeme orestovanou cibulí a slaninou.
- 2Špenátovou omáčku uděláme taky, že z bezlepkové mouky a oleje připravíme světlou jíšku. Na hotovou jíšku rozdrobíme zmrazený špenát, zalijeme 200 ml vody a necháme špenát povařit asi 20 minut, aby se mouka stala poživatelnou. Potom do zahuštěného špenátu rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a špetku soli a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom směs ochutíme polévkovým kořením, drceným česnekem a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.