Kuřecí milagutannir
65 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 10kusůFeferony
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1200gramůKuře
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Feferonky nadrobno nasekáme nebo rozemeleme a smícháme s ostatním kořením. Kuře naporcujeme, zalijeme vodou, ochutíme solí a necháme dusit. Po cca 10 minutách přidáme feferonky s kořením a dál dusíme do poloměkka.
- 2Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme k masu, přilijeme horkou vodu, přisypeme rýži a znovu přivedeme k varu.
- 3Jakmile jsou maso i rýže měkké, vhodíme do polévky nasekanou petrželku, plátky citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.