Kuřecí milánské rizoto

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.
  • 2
    Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.
  • 3
    Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.
  • 4
    Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.