Kuřecí milánské rizoto
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 900gramůKuřecí prsa
- 500gramůRýže Basmati
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
- 25gramůŠafrán
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.
- 2Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.
- 3Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.
- 4Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.