Kuřecí na citronu a česneku

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
  • 2
    Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.