Kuřecí na citronu a česneku
120 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej stolní
- 2lžíceMouka polohrubá
- 170mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusBazalka
- 1kusCitrony
- 625mililitrůVývar drůbeží
- 20stroužkůČesnek
- 1kilogramKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
- 2Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
- 3Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.