Kuřecí na víně
90 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVývar drůbeží
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kilogramKuře
- 250gramůŠalotka
- 4decilitryVíno portské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
156 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuřecí maso (nejlépe z mladého kohouta) nakrájíme na větší kousky, které osolíme. Do mísy nasypeme hladkou mouku, smícháme ji se sladkou a pálivou paprikou, maso obalíme v mouce. V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, kousky masa z každé strany osmažíme do zlatova. Pak je z omastku vyjmeme.
- 2Malé šalotky očistíme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu a vysmažíme ji do zlatova. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme za častého promíchání do zlatova. Na cibuli vložíme maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Pomalu vaříme asi 35 minut, vývar dochutíme solí s pepřem, maso dovaříme do měkka přibližně dalších 10 - 15 minut.(Délka vaření masa záleží na stáří drůbeže.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.