Kuřecí nebo telecí sataje

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
588 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme.
  • 2
    Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm.
  • 3
    Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc.
  • 4
    Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme.
  • 5
    Příprava omáčky:
  • 6
    Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme.
  • 7
    Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.