Kuřecí nebo telecí sataje
150 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kusCibule
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceChilli koření mleté
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- Na omáčku
- 300mililitrůMléko kokosové
- 4lžíceArašídová pomazánka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
588 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Cibuli drobně nakrájíme, česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme.
- 2Maso očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na tenké proužky dlouhé 7 cm.
- 3Všechny přísady na přípravu marinády vložíme do ploché mísy, řádně promícháme. Nakrájené maso obalíme ze všech stran v připravené marinádě a ponecháme ho v míse s marinádou. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet 2 hodiny. Můžeme také nechat marinovat přes noc.
- 4Marinádu slijeme, maso navlékneme na namočené špejle. Sataje z masa grilujeme pod předehřátým grilem 10 minut. Několikrát je během grilování obrátíme.
- 5Příprava omáčky:
- 6Během grilování smícháme v rendlíku kokosové mléko, arašídovou pomazánku, rybí omáčku a citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a dle chuti osolíme a opepříme.
- 7Hotovou omáčku přelijeme do misky. Sataje upravíme na mísu a servírujeme s arašídovou omáčkou k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.