Kuřecí nudličky s citrónem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.
  • 2
    Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.
  • 3
    Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  • 4
    Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.
  • 5
    Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.