Kuřecí nudličky s citrónem
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOmáčka Ketjap
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceVoda pitná
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.
- 2Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.
- 3Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
- 4Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.
- 5Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.