Kuřecí paličky all´arrabiata

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osm kuřecích paliček očistíme a osušíme. Pikantní klobásu Chorizo sloupneme a rozkrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme. Ve skleněné míse smícháme klobásu s česnekem, zalijeme červeným vínem, směs osolíme a opepříme. Do promíchané marinády vložíme kuřecí paličky, misku přikryjeme a maso necháme dvě hodiny marinovat.
  • 2
    Mezitím oloupeme cibuli s mrkví a pokrájíme je na kostičky, dva řapíky celeru na plátky. Ve velkém kastrolu rozkrájenou zeleninu pečeme na olivovém oleji do měkka po dobu asi 5 minut. K zelenině poté přidáme osušené maso a cca 20 minut ze všech stran opékáme do zlatova. Do kastrolu vlijeme marinádu, přidáme nasekanou majorámku a rajčatový protlak, vše 10 minut povaříme.
  • 3
    Směs přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C maso se zeleninou pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.