Kuřecí paličky all´arrabiata
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí stehna
- 200gramůKlobása Chorizo
- 3stroužkyČesnek
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 100gramůŘapíkatý celer
- 1lžíceMajoránka
- 3lžíceRajčatový protlak
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Osm kuřecích paliček očistíme a osušíme. Pikantní klobásu Chorizo sloupneme a rozkrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme. Ve skleněné míse smícháme klobásu s česnekem, zalijeme červeným vínem, směs osolíme a opepříme. Do promíchané marinády vložíme kuřecí paličky, misku přikryjeme a maso necháme dvě hodiny marinovat.
- 2Mezitím oloupeme cibuli s mrkví a pokrájíme je na kostičky, dva řapíky celeru na plátky. Ve velkém kastrolu rozkrájenou zeleninu pečeme na olivovém oleji do měkka po dobu asi 5 minut. K zelenině poté přidáme osušené maso a cca 20 minut ze všech stran opékáme do zlatova. Do kastrolu vlijeme marinádu, přidáme nasekanou majorámku a rajčatový protlak, vše 10 minut povaříme.
- 3Směs přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C maso se zeleninou pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.