Kuřecí paštika

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
132 mg
Cukr
171 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160C.
  • 2
    Kuřecí játra dobře omyjeme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kousky a společně s brandy, smetanou, vejci, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem rozmixujeme na jemný krém. Hmotu propasírujeme dřevěnou lžící přes síto a upěchujeme do pečící misky. Na závěr zapícháme snítky tymiánu.
  • 3
    Misku ponoříme zhruba do poloviny do pekáčku s vodou. Pečeme zhruba hodinu, dokud paštika nezhnědne. Necháme vychladnout a poté na hodinu dáme do lednice. Ozdobíme bobkovými listy, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě několik hodin v lednici chladit.
  • 4
    Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.