Kuřecí paštika
55 min.
Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůJátra kuřecí
- 4lžíceSherry brandy
- 125mililitrůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
132 mg
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160C.
- 2Kuřecí játra dobře omyjeme a necháme okapat. Poté nakrájíme na kousky a společně s brandy, smetanou, vejci, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem rozmixujeme na jemný krém. Hmotu propasírujeme dřevěnou lžící přes síto a upěchujeme do pečící misky. Na závěr zapícháme snítky tymiánu.
- 3Misku ponoříme zhruba do poloviny do pekáčku s vodou. Pečeme zhruba hodinu, dokud paštika nezhnědne. Necháme vychladnout a poté na hodinu dáme do lednice. Ozdobíme bobkovými listy, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě několik hodin v lednici chladit.
- 4Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.