Kuřecí paštika s játry a zeleninou
130 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůSůl
- 150gramůJátra kuřecí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 2decilitryVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájená kuřecí játra, odstavíme a přilijeme 2 dl kuřecího vývaru. Housku nakrájíme na kostičky a přidáme k játrům, aby nasákla. Kuřecí vařené maso nakrájíme na malé kousky, přidáme játrovou směs se šťávou a vše umixujeme najemno. Přidáme vejce, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a důkladně promícháme. Formu nebo zapékací misku vymažeme máslem, do ní vložíme paštikovou hmotu, přikryjeme pečícím papírem a 45 minut vaříme v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout zakrytou v hrnci, aby neoschla, studenou vyklopíme z formy. Podávat můžeme s vhodným dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.