Kuřecí paštika s koňakem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
795 mg
Cukr
483 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra opečeme na hlubší pánvi na rozpáleném másle ze všech stran asi 5 minut, aby zůstala šťavnatá. Rozmixujeme ručním mixérem.
  • 2
    Na další pánvi rozehřejeme 25 g másla a olej, vhodíme jarní cibulku pokrájenou nadrobno i se zelenou částí a prolisovaný česnek, restujeme na mírném ohni asi 5 minut, aby cibulka změkla, ale nezměnila barvu. Odstavíme a vmícháme koňak, smetanu a tymián, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Přidáme už rozmixovaná játra a znovu vše dohladka rozmixujeme. Paštiku dáme do menších servírovacích misek, odkud bude nabírána nožem nebo vyložíme mikrotenovou fólií formu a do ní vlijeme játrovou paštiku a necháme v lednici vychladnout, potom půjde bez problémů vyklopit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.