Kuřecí paštika s koňakem
40 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJátra kuřecí
- 200gramůCibulka jarní
- 60mililitrůMartell cognac
- 4gramyTymián sušený
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
795 mg
Cukr
483 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra opečeme na hlubší pánvi na rozpáleném másle ze všech stran asi 5 minut, aby zůstala šťavnatá. Rozmixujeme ručním mixérem.
- 2Na další pánvi rozehřejeme 25 g másla a olej, vhodíme jarní cibulku pokrájenou nadrobno i se zelenou částí a prolisovaný česnek, restujeme na mírném ohni asi 5 minut, aby cibulka změkla, ale nezměnila barvu. Odstavíme a vmícháme koňak, smetanu a tymián, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Přidáme už rozmixovaná játra a znovu vše dohladka rozmixujeme. Paštiku dáme do menších servírovacích misek, odkud bude nabírána nožem nebo vyložíme mikrotenovou fólií formu a do ní vlijeme játrovou paštiku a necháme v lednici vychladnout, potom půjde bez problémů vyklopit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.