Kuřecí pie

105 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
70 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a kedlubny zbavíme slupek, pokrájíme na plátky, nakrájíme cibuli nadrobno. Kuře naporcujeme a necháme osmahnout na rozpáleném másle s olejem. Po zezlátnutí vyjmeme z pánve a přidáme cibuli, kedlubny a mrkev. Podlijeme 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme vařit 45 minut. Kuře vložíme do zapékací mísy na pie, přidáme pokrájená rajčata, olivy a osmaženou zeleninu i se šťávou.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na silnější plát, překryjeme jím vršek formy, okraje potřeme vodou a dobře přilepíme k míse. Uprostřed vykrojíme kolečko na odvod páry, povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Pečeme při 220 °C 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.