Kuřecí pie
105 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 180gramůKedlubna
- 80gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 140gramůMrkev kořen
- 50gramůOlivy černé
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 350gramůListové těsto
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
70 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a kedlubny zbavíme slupek, pokrájíme na plátky, nakrájíme cibuli nadrobno. Kuře naporcujeme a necháme osmahnout na rozpáleném másle s olejem. Po zezlátnutí vyjmeme z pánve a přidáme cibuli, kedlubny a mrkev. Podlijeme 500 ml vody, osolíme, opepříme a necháme vařit 45 minut. Kuře vložíme do zapékací mísy na pie, přidáme pokrájená rajčata, olivy a osmaženou zeleninu i se šťávou.
- 2Listové těsto rozválíme na silnější plát, překryjeme jím vršek formy, okraje potřeme vodou a dobře přilepíme k míse. Uprostřed vykrojíme kolečko na odvod páry, povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Pečeme při 220 °C 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.