Kuřecí plátky na estragonu
70 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2decilitryVíno bílé
- 3decilitryVývar zeleninový
- 30gramůEstragon
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
493 mg
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, rozložíme na pánev. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme prolisovaný česnek a estragon. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou maso z pánve vyjmeme, zakryjeme a uchováme teplé. Zbylou šťávu na pánvi svaříme 10-15 minut na třetinu objemu, potom přimícháme smetanu a znovu povaříme pár minut, aby omáčka zhoustla. Přidáme nasekaný estragon, dosolíme a servírujeme plátky masa zalité estragonovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.