Kuřecí plněné krky

50 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích krků stáhneme kůži, důkladně je očistíme, potom je umyjeme a podložíme stranou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozpálíme husí sádlo. Přidáme cibuli, osmažíme ji do zlatova, vložíme česnek, ten necháme jen provonět, přisypeme mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, vmícháme sůl, pepř, nasekanou petržel kudrnku, nakonec mletou papriku, vše ještě zamícháme, pánev stáhneme ze sporáku a směs ponecháme trochu vychladnout.
  • 2
    Vezmeme připravené kůže z krku a naplníme je touto směsí, konce každé kůže zašijeme nití. Pekáč vymažeme olejem, naplněné kůže naskládáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme, dokud kůže nebudou mít křupavou načervenalou kůrku.
  • 3
    Upečené kůže vyjmeme z trouby a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.