Kuřecí plněné krky
50 min.
Ingredience
- 6kusůKuřecí krk
- 2kusyCibule
- 3kusyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůHusí sádlo
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
52 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích krků stáhneme kůži, důkladně je očistíme, potom je umyjeme a podložíme stranou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozpálíme husí sádlo. Přidáme cibuli, osmažíme ji do zlatova, vložíme česnek, ten necháme jen provonět, přisypeme mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, vmícháme sůl, pepř, nasekanou petržel kudrnku, nakonec mletou papriku, vše ještě zamícháme, pánev stáhneme ze sporáku a směs ponecháme trochu vychladnout.
- 2Vezmeme připravené kůže z krku a naplníme je touto směsí, konce každé kůže zašijeme nití. Pekáč vymažeme olejem, naplněné kůže naskládáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme, dokud kůže nebudou mít křupavou načervenalou kůrku.
- 3Upečené kůže vyjmeme z trouby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.