Kuřecí polévka Giblets
85 min.
Ingredience
- 180gramůKuřecí maso vařené
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- Rychlý drůbeží vývar [50292]
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1kusSlepice
- 1lžíceSůl
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
- 2Mléko, vejce a sůl rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80°C.
- 3Vařené kuřecí maso nakrájíme na na stejně velké nudličky.
- 4Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. Ty rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme nakrájené kuřecí maso, zalijeme horkým rychlým drůbežím vývarem a ihned podáváme.
- 6Rychlý drůbeží vývar [50292]:
- 7Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
- 8Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni.
- 9Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.