Kuřecí polévka po čínsku
45 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 4centilitryVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1litrVývar drůbeží
- 100gramůNudle skleněné
- 100gramůKuřecí prsa
- 50gramůShiitake houby
- 5gramůZázvor celý
- 2lžíceSójové výhonky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na kolečka. Omyté houby shitake pokrájíme na plátky. V kastrolu si rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme na něj pórková a mrkvová kolečka a plátky z hub. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, přilijeme rýžové víno a sójovou omáčku. Zalijeme vývarem a ztlumíme plamen. Vaříme na mírném plameni 8 minut.
- 2Na jedné lžíci oleje na pánvi opečeme z obou stran kuřecí prso a pak ho přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové kuřecí prso nakrájíme na nudličky.
- 3Skleněné nudle rozlámeme na kousky a vložíme je do polévky. Sójové výhonky nasekáme a také je přidáme do polévky. Necháme několik minut na mírném plameni jenom probublávat. Polévku osolíme a opepříme a potom do ní přidáme nudličky z kuřecího masa i s vypečenou šťávou z nich. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a posypeme s ní hotovou polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.