Kuřecí polévka po italsku
260 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůKuřecí prsa
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMléko polotučné
- 180gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 120gramůTěstoviny Vermicelli
- 3litryVoda pitná
- Vývar kuřecí [42660]
- 0,8kusBobkový list
- 80gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 240gramůKuřecí krk
- 240gramůKuřecí křídla
- 0,8kusMrkev kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 0,4hrstPetržel - nať
- 16gramůTymián čerstvý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat.
- 2Vývar kuřecí [42660]:
- 3Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.