Kuřecí polévka po italsku

260 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce dáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Potom zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím si dáme do jiného většího hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Poté do ní dáme vařit těstoviny na cca 11 minut. Potom těstoviny scedíme a udržujeme v teple. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme. Solamyl s mlékem rozmícháme na hladkou kaši a za stálého míchání vlijeme do polévky, nakonec přidáme těstoviny a kukuřici a můžeme podávat.
  • 2
    Vývar kuřecí [42660]:
  • 3
    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.