Kuřecí polévka s čerstvými houbami
105 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3gramyZázvor celý
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 20gramůKuřecí prsa
- 50gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.