Kuřecí polévka s chřestem a smetanou

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso zalijeme studenou vodou a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka. Chřest očistíme, opláchneme a vaříme zvlášť v osolené vodě s kostkou cukru. Z hladké mouky a másla umícháme na mírném ohni světlou jíšku do které vmícháme slepičí vývar, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povaříme. Do polévky dále přidáme pokrájené kuřecí maso a vařený chřest a zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali žloutek. Polévku opět prohřejeme a servírujeme s nasekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.