Kuřecí polévka s chřestem a smetanou
100 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 100gramůZelenina kořenová
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1kostkaCukr kostkový
- 2litryVoda pitná
- 200mililitrůVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso zalijeme studenou vodou a vaříme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka. Chřest očistíme, opláchneme a vaříme zvlášť v osolené vodě s kostkou cukru. Z hladké mouky a másla umícháme na mírném ohni světlou jíšku do které vmícháme slepičí vývar, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povaříme. Do polévky dále přidáme pokrájené kuřecí maso a vařený chřest a zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali žloutek. Polévku opět prohřejeme a servírujeme s nasekanou petrželkou a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.