Kuřecí polévka s citronem
75 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyCitrony
- 2kusyMrkev kořen
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v hrnci. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Na mírném ohni dusíme 8 minut.
- 2Z citronů okrájíme tenkou vrstvu kůry a povaříme ji 3 minuty ve vodě. Oloupané citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu.
- 3Citronovou kůru a vymačkanou šťavu přidáme do hrnce společně se zeleninou a masem, přilijeme kuřecí vývar.
- 4Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Polévku ohřejeme a dochutíme, postupně do ní vmícháme smetanu. Nevaříme polévku znovu.
- 5Hotovou polévku nalijeme do talířů, nebo do polévkové mísy a dochutíme plátky citronu s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.