Kuřecí polévka s citronem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme v hrnci. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Na mírném ohni dusíme 8 minut.
  • 2
    Z citronů okrájíme tenkou vrstvu kůry a povaříme ji 3 minuty ve vodě. Oloupané citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu.
  • 3
    Citronovou kůru a vymačkanou šťavu přidáme do hrnce společně se zeleninou a masem, přilijeme kuřecí vývar.
  • 4
    Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Polévku ohřejeme a dochutíme, postupně do ní vmícháme smetanu. Nevaříme polévku znovu.
  • 5
    Hotovou polévku nalijeme do talířů, nebo do polévkové mísy a dochutíme plátky citronu s petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.