Kuřecí polévka s hrachem
140 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 60gramůAnglická slanina
- 15gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrách vařený
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůKuřecí maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu, kuřecí maso a cibuli opékáme v hrnci na másle 8 minut.
- 2Přidáme předem namočený, sceděný a okapaný hrách a kuřecí vývar, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Zmírníme oheň, hrnec přikryjeme pokličkou a polévku vaříme 2 hodiny.
- 3Do polévky vmícháme smetanu. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme čerstvou petrželkou a doprostřed talíře položíme opečenou bagetu se sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.