Kuřecí polévka s karotkou

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, karotku očistíme a rozkrájíme na drobné kostičky, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuřecí stehna očistíme a opláchneme.
  • 2
    Do osolené vody vložíme stehna a vaříme do měkka. Poté přecedíme, vývar odložíme, z masa odstraníme kůži, vykostíme a krájíme na kousky.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, karotku, osmažíme, podlijeme 50 ml vody a dusíme do měkka. Měkkou směs rozmixujeme.
  • 4
    V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar z kuřecího masa, přidáme bobkový list, pepř, na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme rozmixovanou směs, dovaříme a přecedíme do čistého hrnce. V polévce necháme prohřát kuřecí maso a vmícháme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.