Kuřecí polévka s pomerančem
65 min.
Ingredience
- 8kusůŠalotka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 250gramůKuřecí prsa
- 3kusyPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Šalotky, mrkev, celer a kousky kuřecího masa opékáme za občasného míchání na másle 8 minut. Škrabkou na zeleninu okrájíme z pomerančů tenkou vrstvu kůry, kterou prudce vaříme ve vodě 3 minuty, potom ji vyndáme. Z pomarančů vymačkáme šťávu a společně s pomerančovou kůrou ji přidáme do hrnce se zeleninou, masem a zalijeme kuřecím vývarem. Polévku pomalu přivedeme k varu a 40 minut vaříme. Poté ji necháme trochu vychladnout a rozmixujeme dohladka.
- 2Polévku znovu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme do ní smetanu. Polévka už se nesmí vařit, aby se smetana nesrazila.
- 3Polévku nalijeme do polévkové mísy nebo do talířů, ozdobíme snítkou petrželky, plátky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.