Kuřecí polévka s pomerančem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky, mrkev, celer a kousky kuřecího masa opékáme za občasného míchání na másle 8 minut. Škrabkou na zeleninu okrájíme z pomerančů tenkou vrstvu kůry, kterou prudce vaříme ve vodě 3 minuty, potom ji vyndáme. Z pomarančů vymačkáme šťávu a společně s pomerančovou kůrou ji přidáme do hrnce se zeleninou, masem a zalijeme kuřecím vývarem. Polévku pomalu přivedeme k varu a 40 minut vaříme. Poté ji necháme trochu vychladnout a rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Polévku znovu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme do ní smetanu. Polévka už se nesmí vařit, aby se smetana nesrazila.
  • 3
    Polévku nalijeme do polévkové mísy nebo do talířů, ozdobíme snítkou petrželky, plátky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.