Kuřecí polévka s těstovinami capellini
250 min.
Ingredience
- Vývar kuřecí [42660]
- 1,2kusyBobkový list
- 120gramůCeler řapíkatý
- 1,2kusyCibule
- 360gramůKuřecí krk
- 360gramůKuřecí křídla
- 1,2kusyMrkev kořen
- 6kusůPepř černý celý
- 0,6hrstPetržel - nať
- 24gramůTymián čerstvý
- 2,4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 2Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.
- 3Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.
- 4Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
- 5Vývar kuřecí [42660]:
- 6Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.