Kuřecí polévka s tymiánem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule červená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSherry brandy
- 700mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kuřete odstraníme kůži, nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a jemně nasekáme. Připravené kuře osmahneme po všech stranách dozlatova na rozpáleném oleji v hrnci. Maso vyjmeme, odložíme stranou a vložíme připravenou zeleninu. Přidáme nakrájené žampiony, tymián, sherry a worcesterskou omáčku. Osolíme, opepříme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání.
- 2Poté zeleninu vyjmeme, rozmixujeme s polovinou vývaru. Rozmixované vrátíme zpět, přidáme kuře, přivedeme k varu a pozvolna 3 minuty povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a opět přivedeme k varu.
- 3Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme 1 lžičkou zakysané smetany - na každé porci vytvoříme smetanou spirálu. Můžeme také posypat čerstvým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.