Kuřecí polévka z drůbků
80 min.
Ingredience
- 150gramůKuřecí drůbky
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůPórek
- 1kusRajčata
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůNudle domácí
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
- 3V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
- 4Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.