Kuřecí polévka z drůbků

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
  • 3
    V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
  • 4
    Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.