Kuřecí pomazánka s paprikou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme do měkka, potom scedíme, necháme okapat, vychladnout. Vychladlé maso pomeleme na masovém strojku, přidáme k němu měkké, na malé kousky nakrájené máslo (50 g). Promícháme, přimísíme drobně nasekanou chilli papričku, na drobné kousky nakrájenou kapii a zelenou papriku, drobně nakrájený pórek, dobře promícháme.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky, položíme do pánve s rozpáleným máslem (50 g), chvilku restujeme, následně přidáme oloupanou, na malé kousky pokrájenou mrkev, podusíme, zeleninu vybereme z pánve a necháme vychladnout.
  • 3
    Masovou i zeleninovou směs vsypeme do jedné misky, vše důkladně promícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě jednou zamícháme a pomazánku vložíme na chvíli do ledničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.