Kuřecí proužky s okurkou
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 125mililitrůCréme fraiche
- 1kusCitrony
- 1lžíceKari koření
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme kuřecí prsa podélně na asi 1 cm široké proužky, posolíme a popepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo, vložíme maso a opékáme z obou stran asi 10 minut dozlatova.
- 2Vedle v misce rozmícháme créme fraiche s kari a na 1 cm nakrájenými kolečky oloupaných okurek.
- 3Osmahlé kuře podlijeme citronovou šťávou a za rychlého seškrabování odvaříme ze dna připečenou šťávu. Přidáme směs z mísy a vše důkladně 3 minuty povaříme, až jsou plátky okurky al dente. Dosolíme, dopepříme, zamícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.