Kuřecí prsa à la fontaine

65 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.
  • 3
    Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.
  • 4
    Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.
  • 6
    Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.