Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách orestujeme. Poté je přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170°C necháme dopéct cca 10-12 minut.
  • 2
    Mezitím oloupeme oba druhy chřestu, očistíme a každý zvlášť povaříme ve vodě ochucené máslem, z citronu vymačkanou šťávou a cukrem. Bílý chřest vaříme 7-8 minut, zelený maximálně 5 minut.
  • 3
    Omáčku demi glace prohřejeme, vmícháme balsamico a necháme projít varem. Maso a chřest rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.