Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem
60 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1hrstChřest zelený
- 1hrstChřest bílý
- 4decilitryDemi glace
- 0,5decilitrBalsamico ocet
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách orestujeme. Poté je přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170°C necháme dopéct cca 10-12 minut.
- 2Mezitím oloupeme oba druhy chřestu, očistíme a každý zvlášť povaříme ve vodě ochucené máslem, z citronu vymačkanou šťávou a cukrem. Bílý chřest vaříme 7-8 minut, zelený maximálně 5 minut.
- 3Omáčku demi glace prohřejeme, vmícháme balsamico a necháme projít varem. Maso a chřest rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.