Kuřecí prsa na houbách

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky.
  • 2
    Olej rozehřejeme na pánvi, osmažíme kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Následně přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové.
  • 3
    Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, bílé víno, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a zbavíme lístků, část odložíme bokem a zbytek přihodíme do pánve.
  • 4
    Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a kousky osmažené housky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.