Kuřecí prsa na houbách
20 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 4kusyKuřecí prsa
- 300gramůHouby čerstvé
- 10mililitrůKoňak vaječný
- 10mililitrůMuškátový oříšek
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar slepičí
- 2kusyTymián čerstvý
- 10mililitrůSůl
- 10mililitrůPepř černý mletý
- 6kusůOlivy zelené
- 150gramůZakysaná smetana
- 7kusůŽemle tuková
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malá kolečka. Maso opláchneme, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky. Houby pečlivě očistíme, nohy nakrájíme na kolečka a klobouky na plátky.
- 2Olej rozehřejeme na pánvi, osmažíme kolečka pórku, následně přidáme maso a vše necháme řádně podusit. Následně přidáme houby a za stálého míchání necháme dusit dále, dokud maso nebude téměř hotové.
- 3Směs na pánvi oflambujeme koňakem. Přidáme muškátový oříšek, bílé víno, zalijeme vývarem a vše na mírném ohni vaříme okolo 5 minut. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a zbavíme lístků, část odložíme bokem a zbytek přihodíme do pánve.
- 4Maso zalijeme olivami, zakysanou smetanou a pánev odstavíme z ohně. Ozdobíme tymiánem a kousky osmažené housky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.