Kuřecí prsa na jehle
25 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.
- 2Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.
- 3Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.
- 4Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.
- 5Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.