Kuřecí prsa na karí
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 200gramůSolamyl
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1000gramůKuřecí prsa
- 30gramůSůl
- 300mililitrůOlej stolní
- 200gramůPórek
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20gramůGlutasol
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůVejce slepičí
- 50gramůKari koření
- 120mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejci a s částí máčeného škrobu.
- 2Maso prudce opečeme v horkém tuku a přidáme na kostičky nakrájený, očištěný a omytý pórek, jemně nakrájenou cibuli, hrášek, koření kari a krátce podusíme.
- 3Pokrm zalijeme zálivem z vína, vývaru, soli, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.
- 4Při podávání sypeme pokrm nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Lemoneeek
st 28. 5. 2014
Vyzkoušela jsem a chutná dobře.