Kuřecí prsa na víně s houbami
60 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 60gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 5gramůHouby sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 3lžičkyProtlak rajčatový
- 0,5decilitrVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby necháme hodinu máčet ve vodě. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
- 2Maso orestujeme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme rajský protlak. Po chvíli přilijeme víno, přidáme scezené houby a dusíme pod poklicí.
- 3Hotové maso přendáme na mísu, šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, necháme mírně orestovat, poté zalijeme vodou a dobře provaříme. Před koncem varu do omáčky vsypeme česnek a odložené maso. Ihned podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.