Kuřecí prsa po myslivecku
35 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 400gramůRýže dušená
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa zlehka naklepeme, posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsíčka na něm usmažíme dozlatova.
- 2Prsa vyndáme a do pánve vložíme plátky žampionů, krátce orestujeme, přidáme pokrájenou šalotku, podlijeme koňakem a vínem. Povaříme několik minut, aby se tekutina zčásti odpařila. Vmícháme rajský protlak, povaříme 1 minutu a odstavíme.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.