Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8089 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
529 g
Sacharidy
859 g
Vláknina
214 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa s kůží zbavíme kosti a omyjeme. Balkánský sýr nakrájíme na 4 špalíčky, lístky bazalky opláchneme a necháme okapat. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček, oloupaný česnek rozdrtíme.
  • 2
    Do každého prsa uděláme v horní nejsilnější části zářez, do něj vložíme špalíček sýra, sušené rajčátko a lístek bazalky. Zašpejlujeme, aby nám obsah při restování nevypadl. Všechny porce osolíme, opepříme a kůží dolů vložíme na rozpálený olej a smažíme. Poté prsa otočíme a smažíme z druhé strany. Na závěr přidáme česnek. Opečená prsa i s výpekem přeložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 10 minut.
  • 3
    V mezičase připravíme zeleninu k restování. Řapíky celeru oloupeme, papriky zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na různé tvary. Vhodíme na rozpálený olej a zhruba 2 minuty restujeme. Poté k zelenině přidáme výpek z masa, který jsme před tím zředili vodou. K zelenině na závěr přimícháme zbylé lístky bazalky, které jsme nasekali nadrobno.
  • 4
    Před servírováním zbavíme maso špejlí a rozkrojíme na poloviny. Podáváme na restované zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.