Kuřecí prsa s fazolkami
40 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 300gramůKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a cca 5min povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejem lžíci másla a krátce na něm orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Poté přisypeme fazolky a majoránku a restujeme ještě cca 4min. Uchováme teplé.
- 3Maso omyjeme, osušíme, případně rozkrojíme na menší plátky. Z obou stran ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek másla a maso po obou stranách osmahneme. Steaky vyjmeme a uchováme v teple s fazolkami.
- 4Do pánve vlijeme vývar a vaříme dokud se tekutina neodpaří cca na polovinu množství. Mouku promícháme s trochou másla, přidáme k vývaru a mícháme dokud se máslo nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ochutíme citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
- 5Maso podáváme s fazolkami, přelité smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.