Kuřecí prsa s ginem
35 min.
Ingredience
- 330mililitrůDžus limetkový
- 30mililitrůGin
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 800gramůKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
670 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vlijeme limetkový džus, gin, rajčatový protlak, rajčatovou šťávu, přidáme prolisovaný česnek, worcester a promícháme. Do této marinády vložíme kuřecí prsa, necháme marinovat 3 hodiny.
- 2Zapékací misku vymažeme máslem, přiložíme marinovaná prsa, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.