Kuřecí prsa s kerblíkem
30 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 5kusůKerblík
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme omytá kuřecí prsa a opečeme je po obou stranách. Maso osolíme a opepříme, zalijeme 100 ml vývaru, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme zeleninovou směs a pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 15 minut.
- 2Maso se zeleninou přelijeme přes cedník, vývar nalijeme do mixéru a přidáme otrhané lístky kerblíku (jednu snítku necháme na ozdobu). Vše rozmixujeme a omáčku nakonec zjemníme smetanou.
- 3Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme kouskem kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.