Kuřecí prsa s kuskusem
50 min.
Ingredience
- uvařený kuskus
- 250gramůKuskus
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- vývar se zeleninou
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyBrukev řepka
- 3decilitryVývar asijský
- 5lžicVíno rýžové japonské - Mirin
- 2kusyCitronová tráva
- 5lžicOmáčka sójová
- 5kusůNové koření celé
- 400gramůKuřecí prsa
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zelenou fazolku očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Brukev (vodnici) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Do hrnce dáme asijský vývar se sójovou omáčkou, vínem a přivedeme k varu. Vložíme do něj kostičky brukve, fazolové lusky, citronovou trávu a koření. Vývar se nesmí zprudka vařit, ale jenom tak lehce probublávat 7 minut, pak zeleninu scedíme.
- 3V druhém hrnci uvaříme kuskus: vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přimícháme opatrně 250 g kuskusu a necháme 2 minuty povařit. Dále na mírném ohni povaříme ještě cca 3 minuty. Hrnec s kuskusem odstavíme z plotny a necháme dojít. Občas promícháme.
- 4Kuřecí prsa ve woku orestujeme na rozpáleném oleji, ochutíme je solí, pepřem a přidáme k nim zeleninu. Promícháme, přidáme piniové oříšky a uvařený kuskus. Vše opékáme ještě 3 minuty, rozdělíme porce do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.