Kuřecí prsa s limetkou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3200 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
561 g
Vláknina
2 g
Cukr
488 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bohatě potřeme olejem a drceným pepřem. Položíme je na rozpálený gril a během 5 minut z každé strany dozlatova ugrilujeme. Necháme je vychladnout a masovou štávu uchováme. Rozinky namočíme do vroucí vody alespoň na 30 minut.
  • 2
    Na dresink nalijeme do mixéru ocet, olivový olej a masovou štávu a šleháme jej, dokud nezhoustne. Dresink dáme stranou a přisypeme do něj rozinky, cukr, osolíme a opepříme. Spaříme limetovou kůru a opláchneme ve studené vodě.
  • 3
    Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a naaranžujeme je doprostřed salátové mísy. Kolem rozložíme snítky řeřichy a vše pokapeme dresinkem s rozinkami. Salát posypeme limetovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.