Kuřecí prsa s limetkou
15 min.
Ingredience
- 130gramůHrozinky
- 100mililitrůVoda pitná
- 600gramůKuřecí prsa
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůPepř cayenský
- Na dresink
- 50šálkůBalsamico ocet
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůLimetka
- 20gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3200 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
561 g
Vláknina
2 g
Cukr
488 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bohatě potřeme olejem a drceným pepřem. Položíme je na rozpálený gril a během 5 minut z každé strany dozlatova ugrilujeme. Necháme je vychladnout a masovou štávu uchováme. Rozinky namočíme do vroucí vody alespoň na 30 minut.
- 2Na dresink nalijeme do mixéru ocet, olivový olej a masovou štávu a šleháme jej, dokud nezhoustne. Dresink dáme stranou a přisypeme do něj rozinky, cukr, osolíme a opepříme. Spaříme limetovou kůru a opláchneme ve studené vodě.
- 3Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a naaranžujeme je doprostřed salátové mísy. Kolem rozložíme snítky řeřichy a vše pokapeme dresinkem s rozinkami. Salát posypeme limetovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.