Kuřecí prsa s limetkovým máslem
30 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůHrachové lusky
- 1kusLimetka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, z omyté limetky nastrouháme kůru a z poloviny limetky vylisujeme šťávu.
- 2Máslo smícháme s prolisovaným česnekem. 50g česnekového másla utřeme s limetkovou kůrou a šťávou.
- 3Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a urovnáme do ploché zapékací mísy. Potřeme je připraveným limetkovým máslem a pod grilem v troubě grilujeme asi 5 minut po každé straně.
- 4Kolečka mrkve a očištěné lusky opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce vody a pod pokličkou dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.
- 5Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny a upravíme na talíře spolu se zeleninou.
- 6Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.