Kuřecí prsa s oblohou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu.
  • 2
    Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky.
  • 3
    Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut.
  • 4
    Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.