Kuřecí prsa s oblohou
95 min.

Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceSměs koření na kuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 200gramůCuketa
- 100gramůCeler bulvový
- 10kusůCibulka jarní
- 100mililitrůVíno bílé
- 600gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu.
- 2Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky.
- 3Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut.
- 4Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.