Kuřecí prsa s paprikami a rajčaty
45 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika žlutá
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRajčata
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky očistíme, odstraníme semínka, papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata zbavíme semínek a rozkrájíme je na kostičky. Česnek rozdrtíme, cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a krájíme na plátky.
- 2Maso z obou stran osmažíme na másle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku přidáme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vmícháme žampiony i papriky a na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme horký vývar a dál dusíme. Před koncem vmícháme rajčata a dodusíme.
- 3Maso podáváme přelité zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.