Kuřecí prsa se šalvějí
45 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 2gramySůl
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 1špetkaCitronová kůra
- 4lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceZakysaná smetana
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme a necháme okapat. Potom maso pokrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením a citrónovou kůrou.
- 2Takto připravené maso osmahneme na rozehřátém oleji, poté ho vyndáme ven z pánve.
- 3Do vypečené šťávy přidáme máslo, pokrájené lístky šalvěje i šalvěj sušenou. Vše krátce osmahneme.
- 4Po krátkém smažení přidáme konzumní smetanu a ještě krátce povaříme.
- 5Potom si rozmícháme Solamyl v mléce, přidáme zakysanou smetanu a řádně promícháme. Vzniklou směsí zahustíme omáčku, kterou ještě dokořeníme pepřem a solí.
- 6Maso přidáme k omáčce a krátce ho prohřejeme. Poté ho přendáme na talíře a polité omáčkou ho servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.