Kuřecí prsa se šalvějí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
171 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme a necháme okapat. Potom maso pokrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením a citrónovou kůrou.
  • 2
    Takto připravené maso osmahneme na rozehřátém oleji, poté ho vyndáme ven z pánve.
  • 3
    Do vypečené šťávy přidáme máslo, pokrájené lístky šalvěje i šalvěj sušenou. Vše krátce osmahneme.
  • 4
    Po krátkém smažení přidáme konzumní smetanu a ještě krátce povaříme.
  • 5
    Potom si rozmícháme Solamyl v mléce, přidáme zakysanou smetanu a řádně promícháme. Vzniklou směsí zahustíme omáčku, kterou ještě dokořeníme pepřem a solí.
  • 6
    Maso přidáme k omáčce a krátce ho prohřejeme. Poté ho přendáme na talíře a polité omáčkou ho servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.