Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 100gramůŠunka dušená
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceVíno madeira
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
454 mg
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich kapsu. Uvnitř i na povrchu potřeme maso solí a pepřem. Každou kapsu naplníme vždy plátkem šunky a 2 lístky šalvěje. Sepneme párátkem.
- 2Prsíčka obalíme v mouce a opečeme po každé straně asi 4 minuty na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Výpek rozředíme vínem a vývarem. Vaříme, až šťáva lehce zhoustne. Nakonec zašleháme máslo a dále nevaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí
Podle tohoto receptu nám jídlo moc chutnalo. Neměla jsem jen víno a udělala drobné změny v postupu. Měla jsem větší prsíčka, tak jsem je po opečení nechala ještě dusit ve šťávě. Místo obalování masa moukou většinou mouku orestuji ve výpeku po opečení masa a zaliju vývarem. Někdy přidávám k šunce a šajvěji i kousek jablka.