Kuřecí prsa se švestkami a rýži
40 min.
Ingredience
- 0,6litrVoda pitná
- 300gramůRýže loupaná
- 500gramůKuřecí prsa
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 2lžíceKečup ostrý
- 3lžíceMed včelí
- 500gramůŠvestky sušené
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOřechový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
6 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
11 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, dáme je na pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
- 2Do kastrůlku vylijeme pomerančovou šťávu, kečup, med a dobře promícháme, přidáme vypeckované a nakrájené švestky, citrónovou kůru, povaříme 2 minuty a udržujeme teplé.
- 3Rýži pročistíme, opláchneme a vysypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a pod poklici na mírném ohni vaříme nejdéle 20 minut.
- 4Na mělký talíř dáme rýži, přidáme maso a polijeme švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.