Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kostky přibližně 3 x 3 cm. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Připravíme si marinádu: cibuli, česnek, 1/2 pokrájeného zázvoru, nastrouhanou kůru z limetky, 1 lžíci olivového oleje a 3 lžíce sójové omáčky dáme do mísy. Přidáme maso, pokapeme limetkovou šťávou a promícháme s marinádou. Maso necháme v marinádě 3-12 hodin (dáme do chladničky).
  • 3
    Připravíme si meruňkový dip: lahůdkovou cibulku s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Dáme ji do mísy a přidáme k ní 1,5 lžíce pokrájeného zázvoru, 1/2 lžičky pasty Sambal Oelek,
  • 4
    sladký meruňkový džem, 2 lžíce sójové omáčky, 2 špetky citronového pepře a vše dobře promícháme.
  • 5
    Ve woku si rozpálíme 3 lžíce sezamového oleje a za stálého míchání kuřecí prsa orestujeme dozlatova. Před dokončením maso přelijeme 2-3 lžícemi marinády, případně přisolíme podle chuti, promícháme a odstavíme z plotny.
  • 6
    Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, polijeme 2 lžícemi meruňkového dipu a podáváme.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.