Kuřecí prsa se zázvorem a meruňkovým dipem
45 min.
Ingredience
- marináda
- 1kusŠalotka
- 1,5lžíceZázvor celý
- 1kusLimetka
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2kusyČesnek
- meruňkový dip
- 4kusyCibule
- 2špetkyPepř citronový
- 1,5lžíceZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 4lžíceDžem meruňkový
- 0,5lžičkaPasta Sambal Oelek
- 1špetkaSůl
- 700gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kostky přibližně 3 x 3 cm. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a drobně pokrájíme.
- 2Připravíme si marinádu: cibuli, česnek, 1/2 pokrájeného zázvoru, nastrouhanou kůru z limetky, 1 lžíci olivového oleje a 3 lžíce sójové omáčky dáme do mísy. Přidáme maso, pokapeme limetkovou šťávou a promícháme s marinádou. Maso necháme v marinádě 3-12 hodin (dáme do chladničky).
- 3Připravíme si meruňkový dip: lahůdkovou cibulku s natí očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Dáme ji do mísy a přidáme k ní 1,5 lžíce pokrájeného zázvoru, 1/2 lžičky pasty Sambal Oelek,
- 4sladký meruňkový džem, 2 lžíce sójové omáčky, 2 špetky citronového pepře a vše dobře promícháme.
- 5Ve woku si rozpálíme 3 lžíce sezamového oleje a za stálého míchání kuřecí prsa orestujeme dozlatova. Před dokončením maso přelijeme 2-3 lžícemi marinády, případně přisolíme podle chuti, promícháme a odstavíme z plotny.
- 6Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, polijeme 2 lžícemi meruňkového dipu a podáváme.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.